GAURED EGR klep

GAURED, sensors for sure!

Resultaat van pioniersgeest.

Over ons »

EGR klep

Een EGR klep is een regeneratiesysteem die ervoor zorgt dat er minder schadelijke stoffen zoals stikstofdioxide uitgestoten wordt. De brandstof en zuurstof worden verbrand, en maken dat de schadelijke uitstoot van een verbrandingsmotor, in combinatie met filters en andere systemen, welke slecht zijn voor het milieu, wordt verlaagd.

Download het EGR Technisch Bulletin

Waarom is de EGR Klep kapot? Een ERG Klep zorgt voor een lagere uitstoot van vervuilende uitlaatgassen, maar raakt hierdoor zelf ook vervuild, en ontstaat er prestatieverlies. Dit kan uiteindelijk zelfs tot motorschade leiden.

Overzicht EGR klep

Hoe is dit op te lossen? Als de EGR niet naar behoren werkt is het verstandig om het hele inlaatcircuit schoon te maken. Beter is het om de EGR preventief te vervangen, om vervuiling en prestatieverlies van de motor tegen te gaan.

Waarom nu een Gaured EGR Klep? Door het reverse engineering concept is er een veelvoud aan modificaties doorgevoerd o.a.:

  1. Gebruik van kwalitatief betere materialen voor de verschillende onderdelen wat de levensduur sterk doet toenemen
  2. Gemodificeerde koeler waarbij de functie sterk verbeterd is
  3. Gemodificeerde pakking waarbij de warmteoverdracht enorm verbeterd wordt
  4. Afwerking van het product is sterk verbeterd
  5. Na de productietesten wordt ieder product voor uitlevering nogmaals getest

Auto-elektronica is prachtig, de wereld wordt steeds schoner…”

Wereldwijd zijn er ruim 1.2 miljard auto’s op de weg. De auto-industrie en aanverwante bedrijven zijn goed voor een omzet van biljoenen. Door in ieder onderdeel, in ieder aspect van de bedrijfsvoering rekening te houden met het milieu en met de circulaire samenleving als duurzaam uitgangspunt, kunnen we al snel grote verschillen maken. Die verantwoording hebben we als autobranche. Daarom zijn computers in auto’s ook zo nodig. Ze bieden ons de kans om alle processen perfect te monitoren (en een zo schoon mogelijke verbranding te krijgen. Uitschakelen van de EGR is erg schadelijk voor mens en milieu door de NOx uitstoot). Sensoren zijn cruciaal in dit proces.